Mangajánló: 12-ji Kara Hajimaru

Mangaajánló: 12-ji Kara Hajimaru

Sakyou Aya a Kuroneko szériával simán függővé tudja tenni az embereket. De a mangaka akkor is fenomenálisat alkot, amikor nincsenek macskák a porondon. Mégha nagyon is hasonlítanak a kedvenceinkre…

Shoyu 12 évvel ezelőtt egy szerencsétlenül alakult délutánon olyan traumát szerez, amely képtelenné teszi őt bármilyen normális kapcsolatra. Így marad számára a magány és egy-egy szopás egy sikátorban vagy mosdóban.

Élete viszont fordulóponthoz ér, amikor a kávézó tulajai el akarják adni az üzletet, azt a helyet, ami az otthona és munkahelye is egyben. Szerencsétlenségére épp az a személy menti ki ebből a szorult helyzetből, akinek a legtöbb könnyet és fájdalmat köszönheti az életében.

Karakterek

Shoyu egy nagyon magányos és szomorú karakter, aki egy traumának köszönhetően szúr, vág és sosem mosolyog. Sokszor az ember csak odamenne hozzá és jól megölelgetné, hogy végre mosolyogni láthassa, és egy picit boldogabbnak is. Természetesen Haneda, minden baj okozója az, aki teljesen felkavarja szerencsétlen srácot. Viszont ráébreszti, hogy ne kövesse el ugyanazokat a hibákat, mint amiket 12 évvel ezelőtt sikerült neki. Jó látni, ahogy Shoyuba a manga végére minden a helyére kattant, és abból az áhított szépséges mosolyból is kapunk. 🙂

Haneda

 

A seme, aki jön, meglátjuk, és az ágyunkba akarjuk. Még akkor is ha egy tökkelütött barom volt 12 évvel ezelőtt. Látva, milyen volt és milyen lett a srác, az emberben akkor is ambivalens érzések kavarognak. Viszont az az odaadás, kitartás és szerelem, amit Shoyu felé mutat, nem engedi, hogy megutáljuk. Hullámzó érzéseket tud kiváltani a karakter ezen a röpke hét fejezeten át, míg végül igazi seméhez méltóan megszeretteti magát az emberrel. És drukkolunk neki, hogy a makacs ukét végül megszerezze.

Összességében

Nagyon aranyos manga, és letehetetlen, mert az ember boldog véget akar szegény Shoyunak. Bár vannak vicces részek benne, mégis végig kíséri az egészet a 12 évvel ezelőtti trauma. Az ember pedig (legalábbis az én happyend-mániás részem) szinte követeli a boldog, megnyugtató véget.

Bár félig-meddig minden poént lelőttem, de hadd ugorjak az extrákra, amik über cukira sikerültek és kis felüdülést nyújtottak a hét keserédes fejezet után.

Ajánlom azoknak, akik Sakyou Aya fanok, akik minden macskás sztoriját olvasták, és akik szeretik a huza-vona szerelmet.

A magyar fordítást készítette a Red Light Yaoi Team.
Olvasható az AnimeAddicts oldalán és letölthető a Red Light Yaoi Team oldalon.
BLA adatlap: 12-ji Kara Hajimaru

Szólj hozzá!